Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Στον Παναθηναϊκό ο Θόδωρος Ελευθεριάδης

Αποτέλεσμα εικόνας για θοδωρος ελευθεριαδης
Είχα γράψει το μεσημέρι και είχα προειδεάσει τους έξυπνους αναγνώστες για <<γνωστό προπονητή που δεν έρχεται τελικά σε μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης https://stathis1963.blogspot.gr/2017/03/deal.html
Ε,λοιπόν πριν από λίγο το sdna έγραψε για την πρόσληψη του Θόδωρου Ελευθεριάδη από τον Παναθηναϊκό.

Σημαντική ενίσχυση για τον Παναθηναϊκό. Ο άνθρωπος που ανέδειξε Μανθάτη, Ρέτσο, Ανδρούτσο, Νικολάου από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ο Θόδωρος Ελευθεριάδης, αναλαμβάνει τις αντίστοιχες του τριφυλλιού. Γιατί παραιτήθηκε από τους ερυθρόλευκους.
Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε συμφωνία με τον Θεόδωρο Ελευθεριάδη ώστε μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν να αναλάβει στην ακαδημία ρόλο τεχνικού υπευθύνου και συντονιστή του προγράμματος ανάπτυξης.
Αποτελεί προσωπική επιλογή του διευθυντή ακαδημίας, Τάκη Φύσσα, καθώς τον είχε προσλάβει και στην Εθνική ομάδα την τριετία που βρισκόταν εκεί από το 2011 έως το 2014 όταν και αποχώρησαν μαζί.

Εκεί εργάστηκε ως συνεργάτης του Γιώργου Γεωργιάδη στην Εθνική Ελπίδων και συνέχισε ως συνεργάτης του Κώστα Τσάνα στην ίδια ομάδα. Ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Νέων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012, στην οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέλαβε την 2η θέση. Παράλληλα, υπήρξε για 2 χρονιές (2012-2014) προπονητής της νεοσύστατης Κ-15.

Εργάστηκε στον Ηρακλή στις ακαδημίες (2000-2005) και στην επαγγελματική ομάδα ως γυμναστής (2005-2007). Την περίοδο 2007-2010 εργάστηκε ως Υπεύθυνος Ακαδημιών του ΠΑΟΚ προπονώντας και την Κ-20 για δύο χρόνια.

Εφυγε μόνος του από τον Ολυμπιακό!

Ο Ελευθεριάδης υπήρξε την τελευταία τριετία τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας του Ολυμπιακού, από το καλοκαίρι του 2014 μέχρι και πριν από ένα μήνα, οπότε έφυγε μόνος του από την ομάδα του Πειραιά, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχε την ευχέρεια να δουλέψει με τον τρόπο που επιθυμούσε. Πιστώνεται την ανάδειξη παιδιών όπως ο Μανθάτης, ο Ανδρούτσος, ο Νικολάου και ο Ρέτσος στην πρώτη ομάδα και γενικώς έχει τεράστια εμπειρία στις μικρότερες ηλικίες. 

Στον Παναθηναϊκό αναμένεται να είναι στην ουσία δεύτερος στην ιεραρχία πίσω από τον Τάκη Φύσσα. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μία απόδειξη ότι όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται η ‘’πράσινη’’ ακαδημία αλλά αντιθέτως ενισχύεται.