Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Προετοιμάζεται για προπονητής ο Σαλπιγγίδης

Μαθήματα προπονητικής έχει ξεκινήσει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, όπως έγινε γνωστό από την κυριακάτικη εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ «Μικρόφωνα στα γήπεδα».

Προετοιμάζεται για προπονητής ο Σαλπιγγίδης
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού κατέθεσε προ καιρού τα δικαιολογητικά του και από το Σάββατο παρακολουθεί μαθήματα προπονητικής στον Πειραιά.

Εκεί διεξάγεται το πρώτο στάδιο της σχολής προπονητών της Ένωσης Δυτικής Αττικής, υπό την αιγίδα της ΕΠΟ, για το δίπλωμα UEFA C. Πρόκειται για το πρώτο από τα τέσσερα στάδια για όσους επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση γνώσεων, προκειμένου να εξασκήσουν το επάγγελμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δεκαήμερο θεωρίας και πρακτικής υπό την επίβλεψη του διευθυντή των σχολών της ΕΠΟ, Τέλη Μπατάκη. Οι υποψήφιοι προπονητές ακολουθούν οκτάωρο πρόγραμμα. «Συμμαθητές» του Σαλπιγγίδη είναι οι τέως «πράσινοι» Τάκης Φύσσας, Γιούρκας Σεϊταρίδης αλλά και ο Πάρης Ανδράλας.

Η πρώτη τάξη της προπονητικής θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι με ένα δεύτερο δεκαήμερο, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο. Ο κάτοχος του διπλώματος UEFA C μπορεί να εργαστεί σε Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, κάτι που φαίνεται πως είναι ο πρώτος στόχος του Σαλπιγγίδη.