Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Ανοίγει την άλλη εβδομάδα η δομή του ΒαγιοχωρίουΣε αναβρασμό βρίσκονται στον δήμο Βόλβης καθώς όλα είναι έτοιμα σχεδόν για να επαναλειτουργήσει η δομή φιλοξενίας στην περιοχή του Βαγιοχωρίου, μια απόφαση που ήδη είχε παρθεί από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ανοίγει την άλλη εβδομάδα η δομή του Βαγιοχωρίου-Ερωτηματικά για τις συνθήκες διαβίωσης από την τοπική κοινωνία
«Υπήρξε ενημέρωση μέσα από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου όπου και τυπικά μας ενημέρωσαν ότι η δομή φιλοξενίας επαναλειτουργεί από την άλλη εβδομάδα», αναφέρει στην Thessnews ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας.

Υπενθυμίζεται ότι το δημοτικό συμβούλιο της Βόλβης είχε εναντιωθεί ομόφωνα στην επαναλειτουργία της εν λόγω δομής, καθώς όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο της 18ης Μαΐου, την πρώτη φορά λειτουργίας της συγκεκριμένης δομής «τοποθετήθηκαν πρόχειρα σκηνές και οι πρόσφυγες που ήρθαν, έγιναν έρμαιο των εκάστοτε καιρικών συνθηκών, παλεύοντας με το κρύο, τη λάσπη, το χιόνι και τον καύσωνα. Η φιλότιμη βοήθεια του στρατού ήταν αδύνατο να υποκαταστήσει τις δραματικές ελλείψεις. Οι κάτοικοι του Δήμου Βόλβης, εθελοντικά συνέδραμαν όσο και όπως μπορούσαν, ακόμα και φιλοξενώντας στα σπίτια τους, οικογένειες με εγκυμονούσες, βρέφη, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, που δεν μπορούσαν να ζήσουν στις απάνθρωπες συνθήκες του κατ’ ευφημισμόν «κέντρου φιλοξενίας». Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει μεγάλος αριθμός ρεπορτάζ και δημοσιευμάτων σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο camp του Βαγιοχωρίου, διασύροντας την χώρα μας και φυσικά τον αμέτοχο ευθυνών δήμο Βόλβης».

Όπως αναφέρει στην Thessnews ο δήμαρχος της Βόλβης «οι σκηνές που έχουν μπει αυτή τη φορά είναι εμφανώς καλύτερες σε σύγκριση με την προηγούμενη φορά, ελπίζουμε να μην έχουμε τα ίδια σκηνικά με την προηγούμενη φορά».

Ήδη στο σημείο πραγματοποιούνται από κλιμάκια του στρατού οι χωματουργικές εργασίες ώστε να διαμορφωθεί εκ νέου ο χώρος.

Στον δήμο Βόλβης φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Απολλωνία περίπου 300 πρόσφυγες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Κούρδοι Γεζίντι.
ΠΗΓΗ:thessnews.gr