Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Μόνο στο "Μπακάλικο του Λαγκαδά"

Φωτογραφία του Αστέριος Δανιηλίδης.
Κασερι Θυμελης Μυτιληνης...
Αρωμα πρόβειου γάλακτος με νύξεις ξηρών καρπών. Στο στόμα έχει υφή μαστιχωτή, ελαφρά κοκκώδη και βουτυράτη, χαρακτηριστική καλού κασεριού, πλούσια γεύση γάλακτος με νότες από φρέσκο χορτάρι και ισορροπημένη αλμύρα. Περιέχει κατά 85% πρόβειο γάλα. 

Το ιδιαίτερα δημοφιλές κασέρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα (επιτρέπεται η πρόσμιξη μέχρι 20%). Το κασέρι Μυτιλήνης είναι ιδιαίτερα νόστιμο χάρη στη χλωρίδα του νησιού, τις φυλές των ζώων και την παραδοσιακή παρασκευή του, όπως και τα υπόλοιπα τυριά του νησιού. Το κασέρι είναι χαρακτηρισμένο προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και παρασκευάζεται μόνο στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τους νομούς Ξάνθης και Λέσβου.