Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Οι απόψεις του Νίκου Φιλιππιάδη για το VIDEO ASSISTANT REFEREE.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΗΣ

Επιμέλεια
Νίκος Φιλιππιάδης
ΤΕΩΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ FIFA


<<Ναι προέκυψαν κάποια θετικά συμπεράσματα και αποτελέσματα με την χρήση V.A.R έχουμε όμως πολύ δρόμο μπροστά μας που πολλά πρέπει να διορθωθούν και να βελτιωθούν>> είπε αμέσως μετά το πέρας των αγώνων του κυπέλλου συνομοσπονδιών ο επικεφαλής της διαιτησίας της FIFA Μάσιμο Μπουζάκα.


                                    Οι δικές μου παρατηρήσεις
Οι Ρώσοι σαν διοργανωτές πήραν σχεδόν άριστα.Όχι όμως και η FIFA η αν θέλετε το περιβόητο V.A.R το οποίο χρησιμοποιήθηκε περίπου 35 φορές,αριθμός πολύ μεγάλος και κουραστικός αφού ταυτόχρονα προέκυψαν και 35 διακοπές.Χρήση ξανά και ξανά με αλλαγή απόφασης του διαιτητή για την ίδια φάση.
Λανθασμένη απόφαση διαιτητή παρά την χρήση βίντεο.Υπήρξαν φορές να μην συμφωνούν διαιτητής και βίντεο όπως κόκκινη κάρτα για τον διαιτητή μετατράπηκε σε κίτρινη βλέποντας το βίντεο.Κανονικό γκολ της Χιλής δεν μέτρησε ενω στο παιχνίδι Γερμανία-Καμερούν αποβάλλεται άλλος αντί άλλου και στο Μεξικό-Ν.Ζηλανδία αλαλούμ και με μεγάλη καθυστέρηση είχαμε τρεις κίτρινες κάρτες σε γενικευμένη σύρραξη!
Συμπέρασμα
Τα πρώτα δείγματα όχι και τόσο ενθαρρυντικά καθώς η FIFA φάνηκε ανέτοιμη σύμφωνα και με μια δεύτερη δήλωση του πρώην διεθνή διαιτητή Μάσιμο Μουζάκα ότι το σύστημα θα μπορούσε να μειώσει πολλά λάθη όχι όμως και να τα εξαλείψει εντελώς.
Άρα η τεχνολογία όσο και αν θέλει να <<βγάλει>> έξω τον ανθρώπινο παράγοντα(διαιτητή)από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα,νομίζω ότι αυτό δεν θα συμβεί ποτέ γιατί χωρίς διαιτητή θα είναι ένα έργο άχρωμο,άοσμο,άγευστο μιας και θα λείπουν οι φωνές,κατακραυγές,διαμαρτυρίες,εντάσεις που είναι και αυτές μέρος του παιχνιδιού.Οι δε παράγοντες ας μην κρυβόμαστε θέλουν την παρουσία του διαιτητή για να του φορτώνουν τα τυχόν λάθη τους και τις αποτυχίες τους.
Για την χώρα μας δεν γνωρίζω πόσο γρήγορα θα μπει σε ισχύ η νέα τεχνολογία και ούτε είμαι αισιόδοξος γιατί και γήπεδα με υποδομές δεν διαθέτουμε αλλά και είμαστε η χώρα με την υψηλότερη καχυποψία   ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και αργά η γρήγορα το Ελληνικό δαιμόνιο θα βρει τρόπους και αιτίες να θέσει σε αμφισβήτηση την χρήση του VIDEO ASSISTANT REFEREE.
Μακάρι να διαψευσθούμε...