Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Αλαλούμ με «πόθεν έσχες» δημοτικών υπαλλήλων -Παράταση ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕς
Να επανεξεταστούν όλες οι καταστάσεις που απεστάλησαν στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, προχωρώντας στις απαραίτητες διορθώσεις και στην εκ νέου παράταση υποβολής Δήλωσης «πόθεν έσχες», ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ με έγγραφό της (ολόκληρο παρακάτω) προς τα υπουργεία Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς, σύμφωνα με όσα περιγράφει η Ομοσπονδία, έχει σχηματιστεί ένα πρωτοφανές αλαλούμ με τις δηλώσεις των δημοτικών υπαλλήλων.

Ως γνωστόν, είναι η πρώτη φορά που η δήλωση «Πόθεν Έσχες» γίνεται ηλεκτρονικά, όμως «πολλοί εργαζόμενοι είτε δεν υπέβαλαν δήλωση μέχρι 30 Ιουνίου 2017 γιατί δεν το γνώριζαν, είτε έχουν αποστείλει ταχυδρομικά τις δηλώσεις τους όπως όριζε η παλιά διαδικασία, είτε πίστευαν ότι δεν είναι υπόχρεοι Δήλωσης γιατί συμμετείχαν σε Επιτροπές που διενέργησαν διαγωνισμούς κάτω των 150.000 €», περιγράφει η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Από την άλλη υπήρξαν εργαζόμενοι που «αν και δεν είναι υποχρεωμένοι εσφαλμένα τοποθετήθηκαν σε καταστάσεις υπόχρεων υποβολής».

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την Ομοσπονδία, πολλοί εργαζόμενοι που αποτέλεσαν Μέλη Επιτροπών ουδέποτε υπηρεσιακά ενημερώθηκαν από την αρμόδια υπηρεσία για την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Αυτή τη στιγμή, αρκετοί υπάλληλοι Δήμων κινδυνεύουν εκτός από το να τους επιβληθούν δυσβάσταχτα και αδικαιολόγητα πρόστιμα, να έχουν και ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις.

Επειδή έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα και αναστάτωση και στις υφιστάμενες Επιτροπές αλλά και στις υπηρεσίες, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητά την επανεξέταση όλων των καταστάσεων.