Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Επιστολή Τζώρτζογλου σε FIFA και UEFA

Επιστολή – καταγγελία για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο έστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, και θιασώτης του «τρίτου δρόμου» για τις εκλογές της ΕΠΟ, Νίκος Τζώρτζογλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, η επιστολή εστάλη με αφορμή τα γεγονότα στον τελικό κυπέλλου και έχει ως αποδέκτες α) τον πρόεδρο της FIFA, Tζιάνι Ινφαντίνο, β) τη γενική γραμματέα της FIFA, Φατμά Σαμούρα, γ) τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Σέφεριν και δ) τον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Στην δισέλιδη επιστολή γίνεται αναφορά στα κακώς κείμενα του ποδoσφαίρου και ιδιαίτερα στους τομείς της διαιτησίας, της βίας και της ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης.

Μάλιστα υπάρχουν και links που παραπέμπουν στα επεισόδια του τελικού κυπέλλου και σε φετινές διαιτησίες που προκάλεσαν αρνητικά σχόλια.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, κατηγορεί, όπως έχει κάνει και κατά το παρελθόν, τον επιτετραμμένο της FIFA στην Ελλάδα, Κ. Κουτσοκούμη, διότι όπως υποστηρίζει, με τις επιλογές προσώπων που έκανε για την ΠΔΕ/ΕΠΟ υπήρξε ταύτιση της διοίκησης της ομοσπονδίας με την κυβέρνηση.

Αναφέρεται δε ονομαστικά σε μέλη της ΠΔΕ/ΕΠΟ τονίζοντας τη σχέση που έχουν με την παρούσα κυβέρνηση.

Η επιστολή εστάλη απευθείας, και όχι μέσω της ΕΠΟ, στις FIFA και UEFA.