Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

10η Διοργάνωση Ποδοσφαίρου «Σταύρος Ρεπανάς»


Για δέκατη συνεχόμενη φορά με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και την Ενωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης (Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ.) θα πραγματοποιηθεί διήμερο εκδηλώσεων την Παρασκευή 2 Ιουνίου και το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στη μνήμη του αείμνηστου δημοσιογράφου Σταύρου Ρεπανά.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 και κατά τις ώρες 11.00 – 14.00 στην αίθουσα συνεδρίων της Ε.Σ.Η.Ε.Μ.-Θ. (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος) θα πραγνατοποιηθεί Ημερίδα με θέμα: «Η αθλητική δημοσιογραφία και ο επηρεασμός της από τη μορφή του Σταύρου Ρεπανά»
Την ίδια ημέρα (Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017) και ώρα 17.30 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο θα διεξαχθεί φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας κοινωνικού χαρακτήρα, όπου μια ομάδα δημοσιογράφων θα αντιμετωπίσει μια ομάδα προσφύγων.
Το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣ Μακεδονίας στη Μίκρα θα πραγματοποιηθεί η 10η διοργάνωση ποδοσφαίρου «Σταύρος Ρεπανάς» με τη συμμετοχή Προπαιδικών ομάδων σωματείων της Ένωσης με ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το έτος 2004 και νεότερους, στη μνήμη του διακεκριμένου και αείμνηστου δημοσιογράφου, Σταύρου Ρεπανά ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα στην προβολή των ομάδων της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας και των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων των Ενώσεων της Μακεδονίας και Θράκης.
Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή των τελικών αγώνων Προπαίδων 9 Χ 9 και Προπαίδων 11 Χ 11 της 33ης διοργάνωσης των Πρωταθλημάτων Υποδομών και Ανάπτυξης της ΕΠΣ Μακεδονίας.
Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:
Μικρός Τελικός Προπαίδων 11 Χ 11 – ώρα 9.00: Παύλος Μελάς (1) – Κεραυνός Αγγελοχωρίου
Μικρός Τελικός Προπαίδων 9 Χ 9 – ώρα 10.30: Κεραυνός Κολχικού – Μπέμπηδες 2000
Μεγάλος Τελικός Προπαίδων 9 Χ 9 – ώρα 12.15: Ντίνος Κούης – Ολυμπιακός Θεσ/κης 2006
Όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ενωσιακό γήπεδο στη Μίκρα με φυσικό χλοοτάπητα.
Ενδιάμεσα των παραπάνω αγώνων θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις από τον Π.Σ.Α.Τ. σε ανθρώπους του Αθλητισμού και της δημοσιογραφίας για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα (Σάββατο 3 Ιουνίου 2017) η Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και κατά τις ώρες 9.00 – 13.00 στο Αθλητικό Κέντρο της Ενωσης στη Μίκρα σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (τμήμα Θεσσαλονίκης) και το Γ.Σ.Ν. 424 θα διενεργήσει εθελοντική αιμοδοσία, προκειμένου να δημιουργήσει Τράπεζα αίματος.
Όσοι και όσες δώσουν αίμα θα εγγραφούν ως μέλη στην υπό δημιουργία Τράπεζα αίματος της ΕΠΣ Μακεδονίας.