Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Σημαντικό διπλό για τον Μακεδονικό


Με το πολύ σημαντικό διπλό απέδρασε από τη Μηχανιώνα ο Μακεδονικός, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει του τοπικού Ποσειδώνα σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο με 0-1, υπό την παρουσία αρκετών φιλάθλων παρά την καθημερινή ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Μακεδονικό να προσπαθεί από την αρχή να επιβάλλει το ρυθμό του χωρίς ωστόσο να το καταφέρνει καθώς η κατάσταση του γηπέδου δεν επέτρεπε την εύκολη κυκλοφορία της μπάλας. Από την άλλη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από την μεριά τους να πιέσουν όσο μπορούσαν εκμεταλλευόμενοι τυχόν λάθη των παιχτών του Μακεδονικού. Ο Μακεδονικός απώλεσε δύο πολύ καλές στιγμές να προηγηθεί, μία στο 28’ με το σουτ του Πεχλιβάνη να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και μία στο 31’ με τον Στασινόπουλο μετά από αδράνεια των παιχτών του Ποσειδώνα να απομακρύνουν, να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Μορόζ απέκρουσε εξ επαφής. Ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας με την σειρά του απείλησε στο 36’ με απευθείας φάουλ του Κολοτζέσκι από τον άξονα, με την μπάλα όμως να καταλήγει άουτ και το 0-0 να παραμένει έως το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, απειλώντας μόλις στο 48’ από κόρνερ, με τον Σιτσιάνη να πιάνει το σουτ και τους παίχτες του Μακεδονικού να καταφέρνουν να απομακρύνουν πάνω στην γραμμή, ενώ στο 67’ το σουτ του Κολοτζέσκι αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή κατέληξε άουτ. Οι παίχτες του Μακεδονικού στην συνέχεια προσπάθησαν και αυτοί να ανέβουν επιθετικά γνωρίζοντας την κρισιμότητα του αγώνα και στο 70′ ευτύχισαν να προηγηθούν όταν ο Ζαγναφέρης σέντραρε, η μπάλα κόντραρε στον Αποστολίδη καταλήγοντας στο επερχόμενο Γεωργίου ο οποίος έκανε την παράλληλη μπαλιά στον Γαρύφαλο με τον τελευταίο να πιάνει ένα έξοχο πλασέ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1 υπέρ του Μακεδονικού. Οι παίχτες του Ποσειδώνα προσπάθησαν στην συνέχεια να πιέσουν, προσπαθώντας να ισοφαρίσουν, όμως ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού Παπαθανασίου ο οποίος βρέθηκε σε άλλη μία εξαιρετική ημέρα κράτησε σε δύο περιπτώσεις ανέπαφη την εστία του, με το 0-1 τελικά να παραμένει έως το τέλος και τον Μακεδονικό να κατακτά μία σπουδαία νίκη εκτός έδρας η οποία και τον διατηρεί στο+7 από τον δεύτερο Θερμαϊκό Θέρμης.

Το φύλλο αγώνος
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ  0-1

Σκόρερ: Γαρύφαλος (70’)

Διαιτησία: Βουρνέλης (Μερκενίδης Κ. – Τσιότσος)

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ: Μορόζ, Πετρίδης (70’ Αθανασιάδης), Αποστολίδης (80’ Τσόχας), Παπακωνσταντίνου (90’ Τσουλφάς), Σιτσιάνης, Αποστολάκης, Παπαφλωράτος, Βέντσιος, Κολοτζέσκι, Mέτσι, Δούκας

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Παπαθανασίου, Πιτσόκος (46’ Αχαλινόπουλος), Γεωργίου, Αντωνιάδης, Κοντσίδης, Δήμου, Γαρύφαλος, Σπάσιτς (70’ Ζαγναφέρης), Στασινόπουλος (60’ Μπακαρόπουλος), Πεχλιβάνης, Παπαποστόλου