Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

 
Για να σου πω, να ξέρεις. Το πρώτο μου κείμενο για το 2017 άργησε λίγο, όμως χαλάλι με την αποκάλυψη που θα σου κάνω. Άνοιξε τις κεραίες. 

Εκτίθενται, απριόρι. Οι μεν προσκυνούν τον Ιβάν,  οι δε τον Μαρινάκη. Κράζοντας συνάμα, αλλήλους. Οι ηγέτες του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού απ'ότι φαίνεται το απολαμβάνουν, διότι, όχι μόνο συνεχίζεται η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΟΝΤΡΑ των δύο ανδρών, αλλά τα παπαγαλάκια της μιας και της άλλης πλευράς φροντίζουν να την συντηρούν και να την εντείνουν. Το κάνουν επίτηδες; Μπα. Μυρουδιά.

Απο τι; Πάλι ο φυλαρούχας θα τους ανοίξει τα ματάκια. Ήδη Μελισσανίδης και Αλαφούζος την πήραν πρέφα. Και έμειναν..., ο καθένας μόνος του. Απελπιστικά μόνος, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Ο κουμανταδόρος της ΑΕΚ, έχει τουλάχιστον κι έναν ΟΠΑΠ για να παίζει μπάλλα, ενώ οι κακιές γλώσσες λένε ότι στην παρούσα φάση κρατάει στα χέρια του και την ΕΠΟ της... ΦΙΦΑ, επειδή ο Δέδες λύνει και δένει στην ομοσπονδία, βάζοντας όλες τις υπογραφές στις αποφάσεις που λαμβάνει η προσωρινή διοίκηση Κουτσοκούμνη. Κάτι που σημαίνει ότι αναλαμβάνει τις όποιες ευθύνες μπορεί να προκύψουν, άρα έχει και τον τελικό λόγο γι' αυτές. Ο πρόεδρος Δρόσος, άλλωστε, είναι πολύ προσεκτικός, έως ιδιαίτερα επιφυλακτικός με τις υπογραφές. Ίσως έχει να κάνει πως είναι και νομικός. Τέλος πάντων. Βάστα.

Πούναι η συμμαχία, οέο; Όποιος πιστεύει ότι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός παραμένουν σύμμαχοι για την... εξυγίανση του ποδοσφαίρου, θα πρέπει να αναρρωτηθεί άμα είναι μαλάκας. Αλήθεια, τώρα, ας το κάνει, κι ας απαντήσει μόνος του. Στον καθρέπτη. «Είμαι μαλάκας», θα πεις από μόνος σου, αν είσαι άντρας. Εστω, βλάκας. Ανόητος. Πρόβατο, κανονικό.

Για να μην γελιόμαστε. Το έργο της «συμμαχίας» που διατηρούσαν μέχρι πρότινος οι τρεις μικρότεροι από τους τεσσερις μεγάλους ολοκληρώθηκε με το «γρέμισμα» των «Γκιρτζίκηδων». Τα κόζια, πλέον, αλλάζουν. Και μάλιστα δραματικά. Νέες συνθήκες, καινούργιες συμμαχίες. Αυτά γίνονται στον θαυμαστό κόσμο του ποδοσφαίρου. Μία μικρογραφία των όσων συμβαίνουν γενικά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, από τη συμφιλίωση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ έως το σημερινό πάντρεμα της αριστεράς του Τσίπρα με την δεξιά του Καμμένου. Τα καλά και συμφέροντα. Πάπαλα, λοιπόν, η συμμαχία των τριών.

Τελικός προορισμός, εκλογές ΕΠΟ.

Γραμμένος, Ελευθεριάδης, ξεχάστε τους. Δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι για την προεδρία της ΕΠΟ στις προσεχείς εκλογές. Η ΠΔΕ θα περάσει ειδική διάταξη στην γενική συνέλευση της ΕΠΟ που θα απαγορεύει στους προέδρους των ΕΠΣ να θέτουν υποψηφιότητα για την προεδρία. Ο πρόεδρος θα είναι απ' έξω, πιθανότατα επιλογή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που θα αποκτήσει μεγάλη δύναμη στην ΕΠΟ με την αύξηση των ψήφων.

Ναι, θα μου πεις, θα πρέπει όμως οι ίδιοι οι πρόεδροι των ενώσεων να το εγκρίνουν στην ΓΣ. Μπορούν να καταψηφίσουν και οι εκλογές να γίνουν με τους τωρινούς όρους, βάσει του ισχύοντος καταστατικού. Κρατάνε, στην κυριολεξία, το δικό τους μέλλον και την τύχη των ενώσεων στα χέρια τους. Κι, όμως, θα τα ψηφίσουν. Όλα. Με τον κίνδυνο διοικητικά, να ψοφήσουν. Ας ρωτήσουν κι αυτοί τον καθρέπτη, τί να πω.

Ποιον θα επιλέξουν για πρόεδρο στην ΕΠΟ; Ποιος θα είναι ο επόμενος τυχερός που θα λοιδωρηθεί από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και θα του ρίξουν τις ευθύνες για όλα τα δεινά του ποδοσφαίρου, όπως ακριβώς έγινε και με τους τέσσερις προηγούμενους; Δεν ξέρω ποιός πλεύρισε ποιον, πότε ακριβώς επήλθε ο γάμος, αλλά είμαι σε θέση να σου αποκαλύψω ότι οι σχέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ιβάν Σαββίδη δεν είναι όπως το πρόσφατο παρελθόν. Οι δυο τους τα είπαν, συμπαίραναν ότι μόνο αυτοί είναι που βγάζουν από την τσέπη τους λεφτά και αποφάσισαν να συμμαχήσουν εν όψει των εκλογών της ΕΠΟ τον ερχόμενο Μάιο ή, όποτε τελικά αυτές γίνουν. Θα πάνε μαζί γιατί ως αντίπαλοι θα ξοδέψουν άσκοπα ακόμα περισσότερα. Τα δυο μεγάλα λιμάνια, ενώθηκαν. Γκέγκε.

Γραμμένος και Ελευθεριάδης κάνουν πλέον την καλλίτερη παρέα. Ορισμένοι ξυπνάτε πριν είναι αργά. Το γύρισε Τούμπα, ο Ιβάν. Αντίπαλος είναι πλέον μόνον ο Μελισσανίδης λόγω του ΟΠΑΠ, ο οποίος σίγουρα θα παίξει τον ρόλο του στις εκλογές. Ο Αλαφούζος, ΣΚΑΪ. Αρκετά.

ΥΓ: Καλή Χρονιά!

Ο Φυλαρούχας
flogasport.net