Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Έντονες χιονοπτώσεις σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά – Συνιστάται η κυκλοφορία με αντιολισθητικές αλυσίδες


Έντονα παραμένουν μέχρι τώρα τα καιρικά φαινόμενα σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά.Τα μηχανήματα και το προσωπικό του Δήμου πραγματοποιούν συνεχώς ρίψεις άλατος στο δίκτυο, οι έντονες χιονοπτώσεις όμως σε όλα τα χωριά του Δήμου μας κάνουν το έργο τους πολύ δύσκολο. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι οι μεγάλοι οδικοί άξονες ώστε να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι πρόσβασης και στα 47 χωριά μας.

Συνιστάται στους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες που οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιουργούν παγετό. Στις περιπτώσεις που οι μετακινήσεις είναι απαραίτητες, συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το δίκτυο του Δήμου Λαγκαδά.


Οι αλατιέρες και το προσωπικό του Δήμου θα παραμείνουν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας στους δρόμους πραγματοποιώντας ρίψη άλατος.


Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπεται ύφεση των καιρικών φαινομένων από σήμερα το βράδυ, από το πρωί όμως της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν έως και το βράδυ της ίδιας ημέρας.


Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον ΟΑΣΘ, μας ενημέρωσαν ότι ο Οργανισμός έχει προχωρήσει σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης και εξοπλίζει  κάποια από τα οχήματά του με αντιολισθητικές αλυσίδες ώστε να μπορούν να κυκλοφορούν λεωφορεία σε όλες τις γραμμές. Τα δρομολόγια ωστόσο εκ των πραγμάτων, είναι περιορισμένα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι συνδημότες μας μπορούν να επικοινωνούν με τον ΟΑΣΘ στα τηλέφωνα:  2310981219 & 2310981448.


Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, τα προγραμματισμένα δρομολόγια για την περιοχή μας θα πραγματοποιούνται, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310510834 & 835.