Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Ε,όχι ρε φίλε!


Με μεγάλη μου λύπη τις τελευταίες μέρες διαπιστώνω τον λαϊκίστικο και δημαγωγικό τρόπο προσέγγισης κάποιων πραγμάτων, την στιγμή που ο ίδιος ο πολίτης θέλει ξεκάθαρες θέσεις και όχι τις θολές προσεγγίσεις με τις οποίες προσπαθούν να τον κοροϊδέψουν.

Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η βιασύνη κάποιων να εκμεταλλευτούν πολιτικά την αύξηση των τελών που στον πανικό τους να βγάλουν μια ανακοίνωση χρησιμοποίησαν και λάθος νούμερα από αυτά που ψηφίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο!
Δυστυχώς, κάποιοι έχουν μείνει στο παρελθόν και αντιμετωπίζουν τα πράγματα καθαρά ψηφοθηρικά αντί να έχουν το θάρρος να τα βλέπουν με ρεαλισμό, ζώντας την πραγματικότητα.
Δεν έχουν αντιληφθεί ότι η μικροπολιτική έχει "κοντά ποδάρια" και το μόνο που προσπαθούν να καταφέρουν είναι να διχάσουν τον κόσμο που ευτυχώς δεν τους ακολουθεί σε αυτόν τον λανθασμένο δρόμο.Είναι μοναχικός αυτός ο δρόμος και το χειρότερο είναι ότι θα τον διαβούν μόνοι τους.
Αλλά τι μπορεί να πει κανείς όταν κάποιος ναι μεν ψηφίζει τις παρατάσεις των συμβασιούχων,αλλά δεν τον ενδιαφέρει για το πώς αυτοί οι άνθρωποι θα πληρωθούν!
Ε,δεν πιστεύω να θεωρούν όλοι αυτοί τους εαυτούς τους πιο ευαίσθητους από εμάς, ή μήπως τους θεωρούν πιο έξυπνους;!Μας κατηγορούν για αναλγησία άνθρωποι που με πράξεις και αποφάσεις έφεραν τον δήμο στην χειρότερη πιθανή κατάσταση.
Δεν θέλω να αναφερθώ διεξοδικά σε όλα όσα κατά καιρούς έχουν ακουστεί και καταγγελθεί στο δημοτικό συμβούλιο γιατί πραγματικά πιστεύω ότι χωρίς να ξεχνάμε,πρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον και πώς θα περάσουμε στην επόμενη μέρα όπου οι πολίτες θα έχουν τις ύψιστες παροχές για να ζουν σε ένα υγιές περιβάλλον.Κάποιοι φαίνεται ότι έχουν επιλέξει την εύκολη κριτική του καναπέ! Εμείς έχουμε επιλέξει να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και να παίρνουμε πράγματι δύσκολες αποφάσεις γιατί δεν θέλουμε να είμαστε αρεστοί,αλλά χρήσιμοι.
Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να οδηγηθούμε στην αύξηση των τελών διότι η κυβέρνηση κατάφερε τεχνηέντως να φορτώσει στους δήμους ένα δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος,το οποίο τους έχει φέρει στα όρια τους, και είναι σίγουρο ότι και άλλοι δήμοι το επόμενο διάστημα θα οδηγηθούν σε τέτοιες αποφάσεις.
Εμείς λοιπόν κοιτάμε το μέλλον και αφήνουμε όλους αυτούς στην μοναξιά τους....Καταθέτουμε και διεκδικούμε προγράμματα Interreg, Leader, και ΕΣΠΑ. Προσπαθούμε να οργανώσουμε αποψιλωμένες υπηρεσίες.Έχουμε καταργήσει πολυδάπανα και ανούσια ταξίδια!!!Σταματήσαμε τις πανάκριβες διοργανώσεις που δεν προσέφεραν τίποτα στην ανάπτυξη του τόπου.
Όχι δεν θεωρώ τον εαυτό μου ανάλγητο και αναίσθητο!Ζω και κινούμαι μέσα στην κοινωνία και αφουγκράζομαι και εγώ την αγωνία του κόσμου για το αύριο.
Τελειώνοντας, θέλω να πω σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να αφήσω επ' ουδενί έννοιες όπως εντιμότητα,ακεραιότητα,ειλικρίνεια,σεβασμός,συνέπεια,διαφάνεια να τις οικειοποιηθούν άλλοι καθώς θεωρώ ότι τις υπηρετώ διαχρονικά. Εν τέλει ο βίος του καθενός είναι γνωστός.....