Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Αύριο η προσφυγή κατά της ΠΔΕ

Αύριο η προσφυγή κατά της ΠΔΕ της ΕΠΟ στα πολιτικά δικαστήρια!
Aν και οι νομικές κινήσεις κατά της απόφασης της FIFA και της «νομιμοποιητικής» τροπολογίας Κοντονή, συζητούνταν στο χώρο των Ενώσεων, σύμφωνα με πληροφορίες την Τρίτη 29/11 θα κατατεθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών προσφυγή κατά της απόφασης της FIFA να διορίσει Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή στην ΕΠΟ.

Η προσφυγή θα κατατεθεί από τον δικηγόρο και πρόεδρο του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέα Μαλάτο, με την ιδιότητα του μέλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου.

Ο Μαλάτος ζητεί να κηρυχθεί άκυρος ο διορισμός της Διοικούσας Επιτροπής από την FIFA στην ΕΠΟ και να ισχύσει η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που εκδόθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για διορισμό προσωρινής διοίκησης για δύο μήνες και διενέργεια εκλογών, όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος και όχι όπως προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ.

Επίσης θα ζητεί να κηρυχθεί άκυρη η τροπολογία Κοντονή, με την οποία νομιμοποιήθηκε η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που διορίστηκε στην ΕΠΟ και να διοριστεί προσωρινή διοίκηση από πρόσωπα, που θα προτείνει στην προσφυγή του.

Στην ΕΠΟ γνωρίζουν ότι επίκειται προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια και σχολίαζαν σχετικά ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν τη FIFA σε απόφαση για “Grexit”

Πάντως μέχρι στιγμής καμία Ένωση δεν προσυπογράφει τη συγκεκριμένη προσφυγή.

Μαλάτος: «Αν θέλουν μαϊμουδιές να μην κάνουμε καθόλου ποδόσφαιρο»!

Ο κ. Μαλάτος σε δηλώσεις του στο Sport24.gr επιβεβαίωσε ότι προτίθεται να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν υπάρχουν λύσεις με ημίμετρα, αλλά με ό,τι ορίζει ο νόμος.

“Το σκέφτομαι ναι. Έχω αφήσει ένα περιθώριο στους παράγοντες των ΕΠΣ να κάνουν κάτι. Αν δεν κάτι από μόνοι τους θα το κάνω εγώ. Το είχα πει αυτό και παλιότερα. Ο διορισμός είναι παράνομος” τόνισε ενώ στην επισήμανση ότι από την ΕΠΟ κάνουν λόγο για κίνδυνο Grexit απάντησε... “Ε και τι έγινε. Αυτό το ποδόσφαιρο που έχουμε τώρα, είναι καλύτερα να γίνει Grexit παρά να έχουμε αυτό το ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, ή θα φτιάξουν ποδόσφαιρο με ότι ορίζει ο νόμος είτε αν θέλουν να κάνουν μαϊμουδιές να μην κάνουμε καθόλου ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει άλλη λύση”.