Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Επιχειρήσεις σκούπα για τους παράνομους


Από τη λαϊκή αγορά της Νικόπολης, όπου δραστηριοποιούνται περισσότεροι από 100 παράνομοι πωλητές, ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΕΛΑΣ για την πάταξη του φαινομένου του παραεμπορίου, που έχει μετατραπεί σε μάστιγα για τους νόμιμους παραγωγούς, εμπόρους και πωλητές στις 48 λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης.

Δεκάδες αστυνομικοί, συνοδεία εποπτών της Διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Γιουτίκα, πραγματοποίησαν επέμβαση στη συγκεκριμένη λαϊκή και από την οδό Άρη Βελουχιώτη και μετά, όπου είχαν εντοπιστεί οι παράνομοι πάγκοι άρχισαν το... ξήλωμα.

Τα κλιμάκια προχώρησαν σε ελέγχους σε συνολικά 150 μικροπωλητές, οι περισσότεροι των οποίων ήταν παράνομοι, με αποτέλεσμα να γίνουν κατασχέσεις εμπορευμάτων, να απομακρυνθούν πάγκοι και να επιβληθούν πρόστιμα άνω των 500 ευρώ.

Ο κ. Γιουτίκας τόνισε ότι «σήμερα κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να 'καθαρίσουμε' τις λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης από τους παράνομους πωλητές, που αποτελούν μεγάλο πρόβλημα τόσο για τους νόμιμους παραγωγούς, εμπόρους και πωλητές των λαϊκών, όσο και για το στεγασμένο εμπόριο. Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε τη νόμιμη και ομαλή λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και γι' αυτό θα συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις, σε συνεργασία πάντα με την ΕΛΑΣ, η συνδρομή της οποίας είναι πολύτιμη. Όπως πολύτιμη είναι και η συνδρομή του Δήμου Παύλου Μελά σήμερα. Δεν μπορεί ο καταναλωτής στη λαϊκή αγορά να μην ξέρει από ποιον ψωνίζει και να μην είναι διασφαλισμένη η ποιότητα των προϊόντων που αγοράζει. Το παραεμπόριο ανθεί, υπάρχουν λαϊκές στις οποίες το παραεμπόριο έχει διπλασιάσει και τριπλασιάσει το μέγεθός τους. Είμαστε αποφασισμένοι να επιμείνουμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες, την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών και τους νόμιμους επαγγελματίες, που πληρώνουν φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, συνδρομή για το νόμιμο πάγκο τους και άλλες επιβαρύνσεις».
Πηγή: voria.gr