Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣυνάντηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο κ. Νικόλαο Μπαντουβάκη, είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λαγκαδά, σε συνέχεια των ενεργειών της Διοίκησης για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στον Δήμο Λαγκαδά.
Αντικείμενο της συνάντησης, η συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα στην περιοχή μας και τα καθημερινά πλέον κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων σε οικίες, καταστήματα και σχολικές μονάδες του Δήμου μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λαγκαδά με συνεχείς επαφές και σχετική αλληλογραφία τόσο με το αρμόδιο Υπουργείο όσο και με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, είχε θέσει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2014 το ζήτημα της ανάγκης άμεσης ενίσχυσης των τεσσάρων Αστυνομικών Τμημάτων Λαγκαδά, Ασσήρου, Ζαγκλιβερίου και Σοχού με προσωπικό και νέα οχήματα.

Επίσης με τη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων, εντός και στα όρια του Δήμου Λαγκαδά, και την απασχόληση των αστυνομικών δυνάμεων του Δήμου μας στην εποπτεία τους, η κατάσταση έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο. Ενδεικτικό είναι ότι τα περιστατικά ληστειών στην περιοχή κατά τη φετινή χρονιά, παρουσιάζουν δραματική αύξηση σε σχέση με εκείνα του προηγούμενου έτους 2015.

Κατά τη διάρκεια της σημερινή συνάντησης, ο κ. Καραγιάννης επανέφερε στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή το αίτημα για την ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων του Δήμου μας τόσο με προσωπικό όσο και με νέα υπηρεσιακά οχήματα. Επίσης, έθεσε το ζήτημα της επαναφοράς των περιπολιών της ομάδας ΔΙΑΣ σε καθημερινή βάση και των ειδικών Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) για την εντατικοποίηση της αστυνομικής παρουσίας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Λαγκαδά και την ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των συνδημοτών μας.

Τέλος, ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του Τμήματος Ασφαλείας στην πόλη του Λαγκαδά, η σύσταση του οποίου αποτελούσε πάγιο αίτημα της Διοίκησης και πλέον έχει προβλεφθεί στο νέο σχεδιασμό αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.