Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση της κίνησης «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 20/11/2016, στη Θεσσαλονίκη, συνεδρίαση της Κίνησης «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ», με αντικείμενο συζήτησης τα νέα δεδομένα που προέκυψαν με το διορισμό της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ, την προκηρυχθείσα Γενική Συνέλευση της 19ης /12/2016, για την εκλογή του τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου της ΕΠΟ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Σχέδιο Νόμου για τον Αθλητισμό.

Η Κίνησή μας επέλεξε ομόφωνα τον Βαγγέλη Γραμμένο ως υποψήφιο Τακτικό μέλος για την Ε.Ο.Ε. και τον Παναγιώτη Παπαχρήστο ως Αναπληρωματικό μέλος.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και εποικοδομητικό διάλογο ανέλυσε σε βάθος το Σχέδιο Νόμου για τον Αθλητισμό, επεσήμανε τις διατάξεις που έρχονται σε αντίθεση με το Αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου, καθώς και αυτές που περιορίζουν το ρόλο και το έργο των Ενώσεων και των σωματείων και ανέθεσε σε συντακτική ομάδα την κωδικοποίησή τους, ώστε να κατατεθούν, στα πλαίσια της διαβούλευσης, στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Προσωρινή Διοίκηση της ΕΠΟ και στη FIFA.

Η Κίνησή μας παρακολουθεί στενά τη λειτουργία της Προσωρινής Διοίκησης της ΕΠΟ και αναμένει με ενδιαφέρον τις αποφάσεις της για την ολοκλήρωση, σε σύντομο χρονικό διάστημα, του έργου και του σκοπού που της ανατέθηκε.

Είναι αυτονόητο ότι θα αντιταχθεί σε κάθε απόπειρα, απ΄ όπου και αν προέρχεται, περιορισμού, ακύρωσης και απαξίωσης του ρόλου και του έργου που επιτελούν τα σωματεία και οι Ενώσεις. Αντίστοιχα, θα επικροτήσει και θα συνδράμει κάθε προσπάθεια που θα κινείται στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της εικόνας του Ελληνικού ποδοσφαίρου και της επανεκκίνησής του.

Οι θέσεις και η φιλοσοφία της Κίνησής μας είναι γνωστές σε όλους. Η βούλησή και η αποφασιστικότητά μας για την οριστική επαναφορά του Ποδοσφαίρου στη θέση που του αξίζει είναι, επίσης, δεδομένη. Σ΄ αυτή τη μεγάλη και ανιδιοτελή προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Καλούμε όλους όσους ασπάζονται τις αρχές της χρηστής διοίκησης να συστρατευθούν μαζί μας για μια νέα αρχή στο Ποδόσφαιρο. Για ένα Ποδόσφαιρο όπως το οραματιστήκαμε όλοι, πλην όμως δεν το χαρήκαμε.

Θεσσαλονίκη 20/11/2016


Για την Κίνηση

«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ»

Βαγγέλης Γραμμένος