Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Γιατί έκαναν ότι δεν ήξεραν αντιπολίτευση και υπουργός;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΜΕ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ

Η πρωτοβουλία του Βίκτορα Μητρόπουλου, ο οποίος ανέδειξε το θέμα του παράνομου εκλογικού συστήματος, με το οποίο ετοιμαζόταν να κάνουν τις εκλογές στην ΕΠΟ σαν να μην τρέχει τίποτε, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, ασχολούνται μήνες τώρα με οτιδήποτε μπορεί κανείς να φανταστεί αλλά όχι με τα ζητήματα ουσίας.

Κι άντε, η παρούσα διοίκηση της ΕΠΟ, όλοι αυτοί που χρόνια τώρα τους κατηγορούμε και τους αποδίδουμε τις ευθύνες για οτιδήποτε στραβό συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μας έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν κάθε μέθοδο για να πετύχουν τον στόχο τους. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι από μας πιστεύουμε πως πρέπει να φύγουν, ώστε να έρθουν παράγοντες οι οποίοι θα νοιάζονται μόνο για τη νομιμότητα και θα κάνουν ότι απαιτείται για να εξυγιανθεί ο χώρος του ποδοσφαίρου.
Ελα, όμως, που αρχίζουν να μας βάζουν σε σκέψεις, πλέον, και οι της αντιπολίτευσης. Διότι, δεν γίνεται να μην το ήξεραν πως το εκλογικό σύστημα είναι παράνομο. Δεν γίνεται να μην πέρασε από το μυαλό αυτών που εδώ και μήνες υπερασπίζονται το σύνταγμα και τους νόμους του κράτους κόντρα στο αυτοδιοίκητο, ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν βάσει του νόμου Ορφανού, που είναι και πάλι σε ισχύ από το 2015, όταν και με το δικό του νόμο ο Κοντονής κατάργησε το αυτοδιοίκητο και όχι βάσει του κανονισμού της ΕΠΟ.
Δεν γίνεται να μην το ήξερε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Γραμμένος, για τον οποίο ο πρόεδρος του ΙΔΕΑΔ, Ανδρέας Μαλάτος, αποκάλυψε χθες ότι πέρσι, σε ομιλία του με θέμα «το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ», το κατήγγειλε ως παράνομο.
Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Δεν μπορεί να είναι αλά καρτ παράνομο το εκλογικό σύστημα. Κι επειδή «η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά πρέπει και να φαίνεται», ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ και επικεφαλής της ομάδας των Ενώσεων που ευαγγελίζονται την κάθαρση, οφείλει να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν προσέφυγε κατά του εκλογικού συστήματος, ενώ όλους αυτούς τους μήνες αμφισβήτησε ένα σωρό άλλες διαδικασίες, κάποιες εκ των οποίων, ενδεχομένως, να μην ήταν τόσο σοβαρές όσο το σώμα των εκλεκτόρων. Και, επίσης, θα πρέπει να μας εξηγήσει και ο λαλίστατος υφυπουργός Αθλητισμού, που για ψύλλου πήδημα σηκώνει τον κόσμο στον αέρα, φτάνει να τραβήξει πάνω του τους προβολείς και να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη, γιατί δεν απαίτησε την εφαρμογή του δικού του νόμου, γιατί δεν έθεσε το ζήτημα του εκλογικού συστήματος; Το θέμα που ανέδειξε ο Βίκτορας Μητρόπουλος, κινεί υποψίες. Δίνει το δικαίωμα στον καθένα να σκέφτεται ότι όλοι μετέρχονται τις ίδιες μεθόδους, φτάνει να πετύχουν τον στόχο τους. Επιτρέπει σε οποιονδήποτε να θεωρεί ότι η αντιπολίτευση προτίμησε να πάει στις εκλογές με παράνομο σύστημα, διότι είναι πιο βολικό να επηρεάσει ένα σώμα 185-190 εκλεκτόρων, παρά ένα σώμα 500 εκλεκτόρων.
Ναι, αλλά, αν αυτό ήταν το σκεπτικό της αντιπολίτευσης, τότε για ποια εξυγίανση μιλάμε, για ποια απαλλαγή από τον κίνδυνο εξαγοράς ψήφων.
Επειδή εκτιμώ τον Βαγγέλη Γραμμένο και τον θεωρώ, έντιμο, αξιοπρεπή, καθαρό παράγοντα, ελπίζω ότι θα δώσει άμεσα μια πειστική απάντηση...
ΠΗΓΗ:METROSPORT