Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2016

Προσφυγή από Βίκτωρα για ακύρωση των εκλογών της ΕΠΟ!!!Έλα ρε δεν σε πιστεύω!!!

Προσφυγή από Βίκτωρα για ακύρωση των εκλογών της ΕΠΟ!
Tη ακύρωση των εκλογών της ΕΠΟ και το διορισμό προσωρινής διοίκησης επειδή συμπληρώθηκε η τετραετία από την εκλογή της παρούσας διοίκησης, ζητούν από το Διαιτητικό Δικαστήριο παλιοί ποδοσφαιριστές και άλλα πρόσωπα του αθλήματος με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ, Βίκτωρα Μηρόπουλο.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση των προσδιορισμένων για τις 26 Οκτωβρίου εκλογών επειδή με βάση το «νόμο Κοντονή» που ψηφίστηκε το 2015, το καταστατικό της ΕΠΟ θα έπρεπε να έχει εναρμονιστεί με την αθλητική νομοθεσία, η οποία από το 2004 προβλέπει ότι οι εκλογές στην ΕΠΟ πρέπει να γίνουν με έναν εκλέκτορα ανά δέκα ερασιτεχνικά σωματεία και όχι με τρεις εκλέκτορες από κάθε Ένωση, όπως προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ.

Η διάταξη που έχει περάσει στο «νόμο Κοντονή» αναφέρει: «Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία, με δεδομένο ότι η Ε.Π.Ο. διαχειρίζεται τις υποθέσεις της, ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους, και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος των οποίων αποτελεί η Ε.Π.Ο.».

Στην προσφυγή προτείνονται 15 πρόσωπα για την προσωρινή διοίκηση και 15 ως αναπληρωματικοί, μεταξύ των οποίων ο Βίκτωρας Μητρόπουλος παλιοί ποδοσφαιριστές, όπως ο Δομάζος, Καμάρας, Βαλαώρας, Μαχλάς, Σκαρτάδος, Τουτζιάρης καθώς και οι εκπρόσωποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο ΔΣ της ΕΠΟ, Στράτος, Δέδες, Αγραφιώτης και Σφακιανάκης.

Επίσης αναμένεται και προσφυγή για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ και από Ενώσεις της αντιπολίτευσης, που επικαλούνται τη λήξη της θητείας της παρούσας διοίκησης της ομοσπονδίας.