Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Συνδέσμου ΔιαιτητώνΑπό το ΔΣ του Σ.Δ.Π.Θεσ/νίκης γίνεται γνωστό ότι τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα των γραφείων του η επίσημη έναρξη της νέας περιόδου με την τέλεση και του καθιερωμένου Αγιασμού.

Η τελετή του Αγιασμού έγινε από τον ιερέα πατέρα Κων/νο του Ι. Ναού Αγίου Μηνά μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα από παλαιούς και νέους διαιτητές. Παρόν ήταν όλο το ΔΣ του Συνδέσμου (Ι.Τζίκας, Ν.Βουρνέλης, Χ.Νικολαΐδης, Χ.Κωστούδης, Δ.Αραμπατζής, Περ.Πετρόπουλος, Π.Μαυρόπουλος, Κ.Καραγιαννίδης και Απ.Ντάβελας)

Ο Γεν. Γραμματέας Χαράλαμπος Κωστούδης καλοσώρισε τους προσκεκλημένους και ευχήθηκε καλή χρονιά και καλές διαιτησίες σ' όλους τους διαιτητές

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΜ Ιωάννης Τζίκας στην ομιλία του αναφέρθηκε στη νέα αγωνιστική περίοδο, ευχήθηκε υγεία σ' όλους, καλή δύναμη και αξιόλογη διαιτητική παρουσία στα γήπεδα. Επίσης τόνισε : " Ο ΣΔΠΘ έχει 71 χρόνια συνεχή παρουσία και προσφορά σε επαγγελματικά και ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και αριθμεί περίπου 260 διαιτητές - μέλη. Δέχεται ανελέητο πόλεμο από τη ΚΕΔ/ΕΠΟ. Πέρσι έμεινε η Θεσσαλονίκη μ' έναν διαιτητή στη Super League, ενώ φέτος έγινε "σφαγή" των διαιτητών μας διότι έχουμε το προνόμιο ν' ανήκουμε στη μεγαλύτερη 'Ενωση της Ελλάδος την ΕΠΣ Μακεδονίας, απ' όπου προέρχεται ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ευάγγελος Γραμμένος. Εξαφανίσθηκαν από τους πίνακες αξιολόγησης παρατηρητές και διαιτητές χωρίς καμία δικαιολογία. Ο Σύνδεσμος είχε και έχει άριστες σχέσεις με την ΕΠΣΜ και η λειτουργία του πρότυπο για όλους τους Συνδέσμου της Χώρας. Αυτό το τελευταίο οφείλεται όχι μόνο στη Διοίκηση του Συνδέσμου και της ΕΠΣΜ, αλλά και σ' όλους τους διαιτητές. Συγχαρητήρια σ' όλους τους διαιτητές του Συνδέσμου που αξιολογήθηκαν".

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Θεσ/νίκης και πρώην Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο κ. Γεώργιος Ορφανός πρώην Υπουργός Αθλητισμού, ο πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παν. Ψωμιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσ/νίκης και πρώην Πρόεδρος της ΟΔΠΕ και του Συνδέσμου κ. Χρήστος Μήττας ο οποίος εκπροσώπησε και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Πατουλίδου.

Παρούσα ήταν η ΕΠΣ Μακεδονίας με τον Α΄Αντιπρόεδρο Κλήμη Γούναρη, τον Γεν. Γραμματέα κ. Σάββα Δημητριάδη, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του ευχήθηκε καλή αγωνιστική περίοδο, ενώ μετέφερε και μήνυμα του Πρόεδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας και υποψηφίου Προέδρου της ΕΠΟ κ. Ευάγγελου Γραμμένου για υγεία σ' όλους, καλές διαιτησίες και υπομονή. Επίσης από την ΕΠΣΜ ήταν οι κ.κ. Παν. Δημαρχόπουλος (μέλος ΔΣ/ΕΠΣΜ), Θεοδ. Χασάπης (μέλος ΔΣ/ΕΠΣΜ πρόεδρος επιτροπής παρατηρητών), Χασάν Μπαμπεκίρ, Χρήστος Φράγιος, Εμμ. Παπαδόπουλος. 'Ηταν η ΕΔ/ΕΠΣΜ με τον Πρόεδρό της κ. Νικ. Φιλιππιάδη και τα μέλη κ. Αλ.Τικόζογλου και τον υπεύθυνο ορισμού διαιτητών πρωταθλημάτων υποδομών κ. Χαρ. Νικολαϊδη. Ο κ. Νικ. Φιλιππιάδης στην ομιλία του τόνισε ότι : " Μετά την καταιγίδα πάντοτε βγαίνει το ουράνιο τόξο και γι' αυτό να κάνετε λίγη υπομονή διότι οι ημέρες τους είναι λίγες και θα έλθει η Θεία δίκη. Μία αποστολή έχει ο Βαγγέλης Γραμμένοςνα φέρει τη κάθαρση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και ν' απομακρύνει τους μνηστήρες από το παλάτι του Οδυσσέα που εδώ και κάμποσα χρόνια λεηλατούν το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία. Φίλοι διαιτητές μην επιχειρείτε να αξιολογηθείτε με ανορθρόδοξο τρόπο μέσα από σπηλίες και κατακόμβες που τελευταία κάνουν την εμφάνισή τους και στη πόλη μας.Μην κτίζετε πάνω στην άμμο, γιατί ο βοριάς θα τα κάνει συντρίμια και κομμάτια".

Στη εκδήλωση ήταν το μέλος του Συνδέσμου και εκπρόσωπος της Super League στην επιτροπή ορισμού διαιτητών Super League πρώην βοηθός FIFA κ. Δημήτριος Σαραϊδάρης
'Ηταν ο Αντιπρόεδρος του Καυταντζογλείου Σταδίου κ. Στέφανος Τσίφκας καθώς και ο Σύνδεσμος Προπονητών Θεσσαλονίκης με τον Πρόεδρο του κ. Ανδριόπουλο και τον Γεν. Γραμματέα κ. Μήτσα.
Επίσης ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Χαλκιδικής (που επαναλειτουργεί πλέον) με τον Πρόεδρο κ. Β. Ράπτη και τον Γεν. Γραμματέα κ. Νικ. Πασσαλή.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέστειλε χαιρετισμό στην εκδήλωση, ενώ από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ ήταν ο Γεν. Αρχηγός κ. Κάκκαλης, οι παλαιοί ποδοσφαιριστές Ι. Βένος και Μιχαλίτσος, όπως και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Κώστας Αϊδινίου.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν με σύντομες ομιλίες οι προσκεκλημένοι, ενώ κάλυψαν (και με τηλεοπτικά συνεργεία) δημοσιογραφικά τον αγιασμό του Συνδέσμου αρκετοί δημοσιογράφοι όπως ο παλαίμαχος Σταύρος Πετρακόπουλος, ο Β. Μάστορας, ο Ι. Γιάγκας, ο Σ. Καραϊσαρίδης, Κ. Παζαρλόγλου, Λιάπης κλπ
Μετά το πέρας του αγιασμού και των ομιλιών ακολούθησε η δεξίωση.
To ΔΣ του ΣΔΠΘ εύχεται καλή αγωνιστική περίοδο και με υγεία, πρώτα ο Θεός, ραντεβού του χρόνου σε μία ανάλογη εκδήλωση.


Από το ΔΣ του ΣΔΠ Θεσσαλονίκης