Και το κρέας ζουµερό και οι πατάτες τραγανές; Δοκιµάστε τη συνταγή του Στάθη και θα σκοράρετε δύο στα δύο.
Υλικά (για 2 άτοµα)
2 χοιρινές σπαλοµπριζόλες µεγάλες, χωρίς το κόκαλο, πάχους 2 εκ.
έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι
500 γρ. πατάτες
1 κλωναράκι δενδρολίβανου, ψιλοκοµµένο
Εκτέλεση
1. Ρίχνουµε 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουµε να κάψει. Αλατίζουµε καλά και από τις δύο πλευρές τις µπριζόλες και τις τοποθετούµε στο καυτό τηγάνι. Γυρνάµε το κρέας ανά ένα λεπτό, µέχρι να πάρει έντονο σκούρο χρώµα και από τις δύο πλευρές. Οι µπριζόλες µας δεν θα χρειαστούν πάνω από 4 λεπτά για να ψηθούν, να γίνουν ζουµερές και µαλακές. Για να δοκιµάσουµε αν είναι έτοιµες, βυθίζουµε ένα µαχαίρι στο κέντρο κάθε µπριζόλας και αν δεν βγάλει αίµα, µπορούµε να τις απολαύσουµε αµέσως.
2. Καθαρίζουµε τις πατάτες, τις πλένουµε και τις κόβουµε σε 6 κοµµάτια – τα κοµµάτια πρέπει να είναι µεγάλα, περίπου 4 εκ. η κάθε πλευρά. Τις βράζουµε σε κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό και προτού αρχίσουν να σπάνε, τις βγάζουµε και τις σουρώνουµε καλά. Τις ρίχνουµε σε βαθύ τηγάνι, προσθέτοντας τόσο έ.π. ελαιόλαδο ώστε να καλύπτει το 1/3 του ύψους τους. Βάζουµε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και µε µια τσιµπίδα τις γυρνάµε συνέχεια, µέχρι να πάρουν βαθύ χρυσαφί χρώµα. Λίγο προτού τις αποµακρύνουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε το ψιλοκοµµένο δενδρολίβανο και µια γερή πρέζα αλάτι.