Οι νοικοκυρές αλλά και πολλού επαγγελματίες της εστίασης θα πρέπει να ξεχάσουν το ψήσιμο με αλουμινόχαρτο καθώς όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Electrochemical Science, είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για την υγεία.
Το αλουμινόχαρτο όταν εκτίθεται σε μεγάλες θερμοκρασίες απελευθερώνει αλουμίνιο, ένα πολύ βλαβερό μέταλλο αν καταναλωθεί και μπει στον οργανισμό.
Το αλουμινόχαρτο δεν εγκυμονεί κινδύνους πάντως αν χρησιμοποιείται στο περιτύλιγμα κρύων φαγητών.