Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κρέας αλόγου μέσα σε «χοιρινά» μπιφτέκια έφτασε και στην Ελλάδα








Ακόμη μία ιρλανδική εταιρεία επεξεργασίας κρέατος έχει αναστείλει την παραγωγή burger καθώς εντοπίστηκαν ίχνη κρέατος αλόγου σε φορτίο χοιρινού. Την αποκάλυψη έκανε ο υπουργός Γεωργίας της Ιρλανδίας.

Αν μάλιστα διαβάσουμε και την εφημερίδα Guardian, ανακαλύπτουμε ότι η Rangeland Foods, που είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στο συγκεκριμένο τομέα τροφίμων της χώρας, έχει πελάτες σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο , η Ελλάδα, η Κύπρος, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ισπανία και το Γιβραλτάρ.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι το κρέας αυτό δεν χρησιμοποιήθηκε αλλά πολλοί έχουν αμφιβολίες. Tα μπιφτέκια «χοιρινού» περιείχαν 75% DNA αλόγου !

Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί νόμισαν ότι αγόρασαν και έφαγαν (αν έφτασε στην αγορά) χοιρινό κρέας ενώ στην ουσία το 75% ήταν από άλογο. Ερωτηματικά υπάρχουν καθώς το κρέας αλόγου δεν προέρχεται από άλογα που βόσκουν ανέμελα στα λιβάδια αλλά από γερασμένα άλογα ή από άλογα ιπποδρόμου που έχουν υποστεί τραυματισμούς και δεν μπορούν πλέον να αγωνιστούν. Τα τελευταία άλογα μάλιστα πέρασαν όλη τη ζωή τους κάνοντας ενέσεις βιταμινών, αναβολικών και φαρμάκων.